PROF. ZEKİ BAYRAKTAR: “EŞCİNSELLİK, GENETİK OLMAYIP, TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR”

PROF. ZEKİ BAYRAKTAR: “EŞCİNSELLİK, GENETİK OLMAYIP, TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR”

1) Eşcinsellik Kesinlikle Doğuştan Gelen, Genetik Olan Bir Durum Değildir

Eşcinselliğin genetik olduğunu gösteren hiçbir kanıt yoktur. Aksine eşcinselliğin genetik olmadığı özellikle son yıllarda yapılan genetik çalışmalarla kanıtlanmıştır. Nitekim bu konuda bugüne kadar yapılan en kapsamlı çalışma 2019'da yayınlandı; Amerika, İngiltere ve Kanada merkezli bir çalışma ile yaklaşık 500 bin bireyin genetik materyali ve cinsel yönelimi incelendi ve eşcinsellik geninin bulunmadığı, daha doğrusu eşcinselliğin genetik olmadığı gösterildi.

2) Eşcinsellik, Tedavi Edilebilir Bir Hastalıktır

18 yaş öncesindeki cinsel kimlik bozuklukları tedavi ediliyor. Ama 18 yaşından sonra eşcinsellik kalıcı hale gelince ancak birey isterse tedavi yapılabilir. Aksi halde yapılamaz. Eşcinsel dürtülerinden rahatsız olan ve bu dürtülerinden kurtulmak isteyen ve hatta bu nedenle ilave psikolojik sorunlar yaşayan bir çok insan var ve bunlar tedavi talep ediyorlar. Ama ne yazık ki gidebilecekleri çok fazla bir kapı yok. Aslında bu da bir tür homofobi, çünkü bu bireyleri sağlığa erişim hakkı engelleniyor.

3) LGBT'ye Eklenen "İ" nin Eşcinsellikle Alakası Yoktur

İnterseks’in (hermafrodit) eşcinsellikle hiçbir bağlantısı yoktur. İnterseks tamamen doğuştan gelen anatomik bir bozukluktur, cinsel organların yeterince gelişememesi durumudur. Yani tamamen fiziksel bir bozukluk, nasıl bir bebeğin kolu yeterince gelişmez veya damağı yarık olur, veya kalbinde delik olur gibi doğuştan gelişme problemleri yani….

(Prof. Zeki Bayraktar/www.sabah.com.tr/ 15 Şubat 2021)