Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa

Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa

Beslenmenin, yaşamın her döneminde sağlığın ve bunun devamlılık halinin korunması ile ilişkili olduğu bilinmektedir.

Beslenmede herkes için tek bir yol geçerli değildir. Bu nedenle, her kişinin beslenme çözümü de kendisine özel olmalıdır. Tıpkı hepimizin parmak izinin farklı olması gibi, metabolizma ve yaşam şekilleri de birbirinden farklıdır.

Beslenme bir bilim dalıdır. Sağlıklı ve kaliteli yaşama adım atmak, iyi yaşamak isteniyorsa, değişime yaşam tarzınıza ve vücut tipinize uygun beslenme programı ile başlamalısınız. Büyük hedefler yerine, küçük ve gerçekçi hedefler sizi başarıya götürür. Sihirli formüller ve mucizevi diyetler kendinize yapacağınız yatırımda yer almamalıdır. Beslenme konusunda medyada yer alan ve bizleri yanlış yönlendiren pek çok yanlış bilgiler sağlık durumumuzu, yaşam kalitemizi ve verimliliğimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden size beslenme konusunda en iyi rehberliği almak için mutlaka "Beslenme ve Diyet Uzmanı" ile iletişim halinde olunuz.

Diyet Nedir?

Sevdiğiniz besinlerden mahrum kalmak diyet değildir. Önemli olan sizin diyetinize değil, diyetinizin size uygun olmasıdır. Diyet, bütün besin öğelerinden size uygun olacak miktarlarda tüketmektir. Beslenme ve Diyet Bölümü olarak size sağlıklı beslenme programı hazırlayarak tüm istediğiniz besinleri tüketme konusunda yardımcı oluyoruz. Beslenmede önemli olan ne yediğiniz değil, ne zaman ve ne kadar yediğinizdir. Diyet, çoğumuzun bildiğinin aksine sadece zayıflama ile ilişkilendirilmemelidir. Beslenme ve Diyet Uzmanı tarafından hazırlanmış "sağlıklı beslenme programları" ile ağırlık denetiminizi sağlarken yaşam kalitenizi de arttırmalıdır.

Ağırlık Denetim Programlarımız

Türkiye'de fazla kilolu olma oranı yaklaşık % 35'dir. Yapılan çalışmalar mevcut ağırlıktan % 5- 10 oranında oluşan azalma ile kan basıncı, kolesterol seviyesi, glisemik ve kan şekeri kontrolünde önemli gelişmelere neden olmaktadır. Yaşam tarzınıza uygun hazırlanmış beslenme programı ile ağırlık denetiminizi sağlayabilirsiniz.

Ağırlık Kazanım Programları

Sadece vücut ağırlığınızın fazla olması değil düşük olması da yaşam kalitenizi olumsuz yönde etkileyebilir. Burada hormonal problemler dışında yeme bozuklukları da etkili olabilmektedir. Sizin kişisel özelliklerinize göre bir beslenme programı hazırlanarak ağırlık kazanımınız desteklenir.

Hastalıklarda Beslenme

Hastanemizde yatan veya ayakta tedavi alan tüm hastalarımız için tüketmeleri gereken tüm besin öğelerini hesaplayarak mevcut rahatsızlığınıza yönelik beslenme bilgileri ve beslenme programı verilir.

• Polikistik Over Sendromu ve Beslenme
• Diyabet ve Beslenme
• Onkoloji ve Beslenme
• Kalp – Damar Hastalıkları ve Beslenme
• Menapoz ve Beslenme
• Sindirim Sistemi ve Beslenme
• Metabolik Sendrom ve Beslenme

Gebelik ve Emzirme Dönemlerinde Beslenme

Doğurganlık çağındaki her kadın için hayatlarındaki en özel ve güzel dönem olan gebelik ve emziklilik süresince beslenme büyük rol oynamaktadır. Gebeliği düşündüğünüz dönemden itibaren bütün yedikleriniz ve içtikleriniz bebeğinizin ve sizin sağlığınıza etki eder. Sağlıklı anneler sağlıklı nesilleri beraberinde getirir.

Yaşlılık ve Beslenme

Yaşlılık bir ayrıcalık, sosyal bir başarı ve bir meydan okumadır.Yaşlılığa bağlı hastalıkların önlenmesinde, geciktirilmesinde ve tedavi sürecinde beslenme etkindir. Yeterli ve dengeli beslenme yaşın ilerlemiş olmasına rağmen, iyi hal durumunun korunmasını ve sakatlıkların oluşmamasına yardımcı olur.

Vejetaryan Beslenmesi

Vejetaryen beslenmeyi prensip edinen kişi sağlıklı ve kendisine uygun beslenme önerilerini takip ettiğinde sağlığını koruması mümkün olabilmektedir. Vejetaryen beslenen kişiler besin öğelerinden protein, riboflavin, B12 Vitamini, demir, kalsiyum, çinko ve diğer birçok vitamin ve minerali karşılayamadıklarından uygun alternatifleri sunacak bir beslenme ve diyet uzmanına danışmalıdırlar.

Sporcu Beslenmesi

Spor ve fiziksel aktivite yapanların enerji ve besin öğesi ihtiyaçları yaş, cinsiyet ve yaptıkları fiziksel aktiviteye göre farklılık gösterir. Performansı yükseltmek, yüksek konsantrasyon ve dikkati sağlamak, vücut ağırlığının ve vücut yağının önerilen sınırlarda olmasını sağlamak için beslenme ve diyet uzmanı ile görüşülmelidir.

Çocuk Beslenmesi

Doğru beslenme alışkanlıkları insan yaşamı boyunca fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik ihtiyaçların giderilmesinde önemlidir. Çocukların uygun beslenme programları ile büyümesi hem fiziksel hem de mental yönden daha aktif olmalarını sağlar.

Haber Resimleri