Geleneksel 6. Armutlu Eğitim Programımız Yapıldı

Geleneksel 6. Armutlu Eğitim Programımız Yapıldı

Üyelerin ailece dinlenme, tanışma ve eğitimi amacıyla yapılan programın sonuncusu 1-4 Mayıs tarihleri arasında Armutlu’da icra edildi. Dolu dolu geçen programlara iştirak eden yaklaşık 50 aile programlardan dinlenmiş ve birçok konuda bilgilenmiş bir şekilde ayrıldı.

2 Mayıs Cuma günü sabah sporu ve üyeler arası yapılan yüzme müsabakalarının ardından akşam programına geçildi. Tanışma programının sürpriz konuğu Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı idi. Dernek kurucusu Dr. Osman Kan ile programa iştirak eden Kavakçı, katılımcılara ‘sosyal hayatta başarılı olmanın yöntemleri’ni anlattı. Güçlü ve zayıf yönlere dikkat çeken Kavakçı’nın konuşması soru ve cevaplarla sona erdi.

Cumartesi gününün ilk programı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in konuk olduğu ‘Osmanlı’yı Doğru Anlamak’ başlıklı konferans programıydı. Selçuklu tecrübesinden itibaren Osmanlı Devlet geleneğini ve milletin içinde bulunduğu konumu anlatan Şimşirgil’in programı da soru ve cevaplarla sona erdi. Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ceylan tarafından kendisine minyatür bir Osmanlı kaftanı hediye edilen Şimşirgil, müteakiben katılımcılar için kitaplarını imzaladı.

Aynı günün akşamı İbrahim Ceylan moderatörlüğünde Derneğin yurtdışında yaptığı çalışmalar anlatıldı.

Son günün programı Şener Sancar moderatörlüğündeki ‘Olan ve Olması Gereken Anlamda Sivil Toplum Faaliyetleri’ idi. Bir beyin fırtınası şeklinde geçen program öğle saatlerinde sona erdi.

Hanımlara ve gençlere ayrı ayrı programların da icra edildiği 4 günlük programdan üyeler büyük memnuniyet içinde ayrıldılar.